Нечиста крв на Нетфликсу

У понедељак, 17. јануара, део филмског програма Нетфикса постаће и прошлогодишњи српски хит-филм "Нечиста крв – Грех предака" у режији Милутина Петровића, са енглеским називом Bad Blood, саопштио је данас Филмски центар Србије (ФЦС).
netfliks
Фото: pixabay.com

"Нечиста крв-Грех предака" тако ће постати први играни филм из Србије који је уврштен у понуду водећег глобалног стриминг сервиса "Нетфликс". У филму који је продуцирала кућа "This And That Productions" глуме Драган Бјелогрлић, Анђела Јовановић, Катарина Радивојевић, Феђа Штукан, Дејан Бућин и други, док су тим редитеља Петровића чинили и директор фотографије Ерол Зубчевић, монтажер Ђорђе Марковић, сценограф Миленко Миле Јеремић, композитор Александар Ранђеловић и костимографкиња Марина Меденица, подсећају у ФЦС, који је подржао снимање овог дела.

У ФЦС истичу и да је прву верзију сценарија написао Војислав Воја Нановић, који је приповетке, драме и романе чувеног српског писца Борисава Боре Станковића повезао у "разгранату породичну сагу" која обухвата период од 40 година, а да га је сценаристкиња Милена Марковић адаптирала за "Нечисту крв- Грех предака".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести