Ново партнерство Филмског центра Србије и Мреже АЦЕ

БЕОГРАД: Захваљујући новом партнерству са Филмским центром Србије, нова, 30. АЦЕ радионица "Финансијске стратегије" биће одржана од 16. до 21. новембра у Београду у другој половини новембра 2020. године, најавили су из Филмског центра Србије.
Filmski centar Srbije
Фото: Dnevnik.rs

Сваког септембра АЦЕ бира 18 искусних филмских продуцената, који сви морају да имају пројекат у фази развоја подесан за копродукције и који се обраћа и међународним тржиштима, да учествују у једногодишњем АЦЕ програму напредне обуке и да се потом и придруже АЦЕ мрежи.

Радионица "Финансијске стратегије" представља други од четири кључне догађаја на пољу обуке унутар АЦЕ програма.

Суштину радионице о финансијским стратегијама, која ће бити одржана у главном граду Србије, чиниће интерактивне сесије којима се истражују прилике и стратегије за међународно финансирање кроз детаљну анализу продуцентских планова за финансирање, а уз учешће 40 високопозиционираних професионалаца из свих домена филмске индустрије.

Саветници који су претходно присуствовали овом програму, узмеђу осталих су: Bobby Allen, Sébastien Beffa, Philippe Bober, Jonas Dornbach, Charlotte Mickie, Јелена Митровић анд Agathe Théodore.

Говорећи о о овом партнерству, директор Филмског центра Србије, Гордан Матић је рекао нагласио да су сви у ФЦС веома поносни јер ће бити домаћини угостити неколицини најутицајнијих продуцената у европском филму данашњице. Верујем да ће многи чланови АЦЕ мреже почети да сањају своје нове филмове управо овде - у Београду, у Србији, 2020. године", казао је Матић.

Током једног поподнева ова радионица ће бити отворена за локалну филмску индустрију.

Овај догађај ће регионалним филмским професионалцима пружити прилику да имају користи које су обично доступне само само продуцентима и саветницима који су чланови АЦЕ мреже да стекну боље разумевање прилке у локалном аудиовизуелном сектору.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести