Почели Филмски сусрети у Нишу

НИШ: Ниш је вечерас постао град глумаца отварањем традиционалних Филмских сусрета, на којима је наша позната глумица Горица Поповић добила престижну награду "Павле Вуисић". 
gorica popovic
Фото: Youtube Printscreen

Градоначелник Ниша, Дарко Булатовић, по традицији предао је кључеве Ниша председници жирија 54. Филмских сусрета, глумици Нели Михајловић.

Награда "Павле Вуисић" се додељује за допринос уметности, а Горица је наклоном захвалила на овако високом признању, прогласила фестивал отвореним, након чега је почео традиционални ватромет.

Павле Вуисић и ја смо мало глумили заједно, али ми је била част да му будем партнерка и остао ми је у драгом сећању. Ово је круна мог глумачког рада, поготову што се додељује у Нишу и од колега. Ја не стављам овде тачку, стављам зарез. Хвала вам Нишлије, рекла је Поповићева којој су пошле сузе током обраћања многобројној публици.

Она је истакла да је врло важно што Филмски сусрети опстају више од пет деценија и да је нишка публика оно што чини великом ову манифестацију.

На препуној Летњој позорници на нишкој Тврђави, уметници су добили бучне аплаузе од више од 3.000 грађана у публици.

Глумци су до Тврђаве дошли ходајући црвеним тепихом, а у појединим тренуцима тешко су се пробијали због деце и фанова. који су тражили своје секунде са омиљеним глумцима да би добили аутограм или снимили заједнички селфи.

Фестивал је отворен филмом "Делиријум тременс", редитеља Горана Марковића.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести