Позив продуцентима из ФЦС: Пријаве наших кандидата за Оскара

БЕОГРАД: Филмски центар Србије добио је позив од Америчке академије за филмску уметност и науку (АМПАС) за избор кандидата за 94. доделу популарног Оскара, у категорији Међународни дугометражни филм.
Filmski centar Srbije
Фото: Dnevnik.rs

Процес избора домаћег кандидата Филмски центар Србије ће спровести до 15. септембра, те позива продуценте који задовољавају услове позива, да пријаве филмове.

Међународни филм,како подсећају у ФЦС, дефинише се као дугометражни филм (дужи од 40 минута) продуциран ван Сједињених Америчких Држава и њихових територија, са дијалозима који су већином (више од 50 одсто) на језику који није енглески. Анимирани и документарни филмови су дозвољени. Званичне националне селекционе комисије су позване да поднесу само један филм за разматрање у категорији Међународног дугометражног  филма.

Премијера филма који изабере национална комисија мора да се догоди у земљи порекла између 1. јануара и 31. децембра 2021, а филм мора да буде јавно приказиван макар седам дана узостопно у комерцијалном бисокопу, са циљем зараде продуцента и дистрибутера.

Како би филмови лакше могли да испуне захтеве по питању биоскопске дистрибуције, Академија ће омогућити филмовима да се квалификују и ван земље порекла, под условом да је филм биоскопски приказиван ван САД и њихових територија, најмање седам узастопних дана у комерцијалном биоскопу, уз наплату улазница.

Н. П-ј.

 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести