„Шавови” Мирослава Терзића премијерно приказани у Берлину

БЕРЛИН: Пред распродатом двораном “Кино Интернационала” у Берлину, синоћ је одржана свечана премијера филма “Шавови” редитеља Мирослава Терзића, са Снежаном Богдановић у главној улози.
savovi
Фото: Promo

На црвеном тепиху Панораме Берлинског филмског фестивала поздрављени су глумци Снежана Богановић, Јована Стојиљковић, Марко Бацовић, Павле Чемерикић, редитељ Терзић, продуценти Уликс Фехмиу и Милена Тробозић Гарфиелд, сценаристкиња филма Елма Татарагић и сниматељ Дамјан Радовановић.

Публика је дугим аплаузом и овацијама поздравила све присутне учеснике филма “Шавови”, а након премијерног приказивања редитељ и остатак глумачке екипе одговарали су са сцене на питања публике.

Велико интересовање изазвала је и конференција за медије која је трајала више од 50 минута због великог броја питања која су имали новинари. 

Јутарња пројекција за представнике страних и домаћих медија завршила се дуготрајним аплаузом присутних.

Филм “Шавови” инспирисан је иситинитом причом једне од мајки несталих беба.

Након низа година, моја жеља да снимим овај филм је кренула да се остварује кад сам упознао Дринку Радоњић чија ме скромност и храброст разоружава. Такође сам имао срећу да радим са сјајном глумачком екипом и сарадницима од самог почетка, рекао је редитељ Терзић.

”Шавови” ће националну премијеру имати 1. марта на Фесту, а од 14. марта биће на репертоару биоскопа.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести