Стана Катић: Долазак на Мећавник за мене је дивно чудо

ДРВЕНГРАД: Канадско-америчка глумица српског порекла Стана Катић, председница жирија 12. Међународног филмског и музичког фестивала “Кустендорф”, стигла је данас у Дрвенград одушевљена природом Мећавника и чињеницом да је на месту где је забрањен црвени тепих.
1
Фото: fejsbuk stana katic official page

“Прелепо. Пада снег, прелепа је природа и врло сам захвалан што сам овде”, рекла је Катић, коју је дочекао оснивач “Кустендорфа” Емир Кустурица, у складу са српским обичајима, са хлебом, сољу и ракијом.

Звезда популарне серије "Касл" (Цастле) редовно посећује Београд, али први пут је у овом делу Србије.

“Ово је диван поклон. Желела сам да дођем овде када сам снимала у Бугарској, али се испоставило да је поприлично далеко. Тако да је ово невероватно, дивно чудо за мене”, рекла је Катић новинарима.

О очекивањима од фестивала каже да би волела да буде од помоћи док је у Дрвенграду.

“Отворена сам за нова искуства и радујем се. Чула сам да је забавно и једва чекам да играм, уживам и упознам нове филмске ствараоце”, рекла је Катић.

На питање шта је понајпре дотакне у филму, каже оно што је неухватљиво, то парче магије које треба да остане такво на крају.

“Јухуууу” је била њена реакција на чињеницу да је црвени тепих забрањен у Дрвенграду.

“Свиђа ми се то, то је супер и тако релаксирајуће. Ово је место опуштања за уметнике и баш се радујем томе”, рекла је позната холивудска глумица.

Тренутно снима серију “Абсентиа”, трилер у коме игра жену која је радила за ФБИ-а, била киднапована и шест година провела затворена, да би се, како је рекла, “вратила из мртвих”.

“Све се променило након тога, али онда бива увучена у серију убистава, мора да докаже своју невиност и да поврати свој живот”, објаснила је Катић и додала да су пре две седмице завршили са снимањем друге сезоне.

Испричала је да обожава гајде и да су чланови екипе серије сакупили новац и довели гајдаше са планина Родопи, који су свирали на забави приређеној поводом завршетка снимања друге сезоне серије.

“То је био магичан поклон”, додала је Катић.

Замољена да каже нешто на српском, уз смех је рекла: “Моји падежи су пропаст”.

Катић ће заједно са Слободаном Деспотом, издавачем и писцем српског порекла који пише на француском језику, и Танкредом Рамоном, француским режисером документарних филмова и продуцентом аудиовизуелних садржаја, доделити награде Златно, Сребрно и Бронзано јаје, за које се такмичи 21 филм студената и младих аутора из читавог света.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести