Штрљић: Људи верују Лили у серији "Од јутра до сутра"

БЕОГРАД: Гошћа нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор била је глумица Ива Штрљић која је говорила о својој улозои у серији " Од јутра до сутра".
Танјуг/Јадранка Илић/Ива Штрљић
Фото: Танјуг/Јадранка Илић/Ива Штрљић

Штрљић је рекла да је дужност доброг глумца моћ трансформације, да открије какви се карактери крију у њему, јер понекад нешто сакривено за које не зна да постоји оживи када добије одређену улогу.

Према њеним речима, њени ликови Дијане Ерски у серији "Игра судбине" и сада Лили у "Од јутра до сутра" су "две сасвим различите жене, које се никад не би вероватно ни среле".

"Заиста сам се потрудила, имала сам обавезу, знамо колико је публика обожавала Ерски, да и Лили приближим људима на исти начин, да у њој виде нешто специфично, да и њој поверују и да је заволе", рекла је глумица.

Лили и Ерски нису слични карактери, али Штрљић истиче да их повезује њен труд да нешто направи од ликова и да не буде "једна од глумаца који су исти у свакој улози, само мењају костим".

"Мени је било важно кад сам почињала да радим на лику Лили да мој темперамент, који је гласан, јасан, брз интензиван, и њој нешто од тога дам. Брзина је важна на телевизији. Увек ћете више пажње скренути на себе ако играте брзо. Брзина је оно што најбрже уђе у срца људи који вас гледају", истакла је Штрљић.

Брзина представља и благу сличност Лили са Дијаном, а Штрљић признаје да јој није бло тескс ода разуме свој лик у "Од јутра до сутра" пошто обе воле свој посао.

"Толико је усредсређена на рад на телевизији да је помало деконцентрисана за све друго, што је моменат који је поприлично дирљив. Она је цело своје биће поклонила професији", рекла је глумица.

Према њеним речима, за рад на серијима са огромним бројем епизода попут "Игре судбине" и "Од јутра до сутра" врло је важан глумчев карактер, да није на крај срца, стално незадовољан или уморан.

"Неће се довољно добро снаћи. Ни људима који раде са вама нити вама неће бити довољно добро када прихватите такву улогу, која захтева да се будите у пет ујутро. Не постоје викенди, за приватни живот је врло мало времена", приметила је Штрљић.

Глумица је нагласила да је за такве серије важно да улогу "прихватите са радошћу, да је вама успех серије и улоге врло важан, да вам је битно када прођете улицом да неко приђе и похвали ваш рад", јер су то "тренуци за које се живи, кад видите колико вас публика воли".

"Пресудан је карактер, и таленат наравно, да бисте добро одиграли у таквој серији. Морате да будете вешт глумац. Вешт и даровит глумац ће се снаћи у оваквим форматима. Зато је важно похвалити људе који добро играју у теленовели", оценила је Штрљић.

Глумица је рекла да је њој важно да буде у доброј форми јер професија то захтева, додавши да је битно осећати се добро у свом телу.

"Прилично се жртвујем. Увек би појела више. Читавог живота се нисам најела колико сам хтела. Јако волим да шетам и километарске шетње кроз Београд зовем ''калдрма фитнес''. Зато мислим да је највише заслужан што изгледам како изгледам", рекла је глумица.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести