Дед кен денс се 2022. враћају у Београд

БЕОГРАД: Култни аустралијски дуо Дед кен денс одржаће концерт 12. маја 2022. године у београдској Штарк арени, саопштио је данас промотер Чарм мјузик.
d
Фото: Youtube Printscreen

Турнеја Дед кен денс била је првобитно планирана за ову годину, и није предвиђала наступ у Србији, али из Чарм мјузика наводе да се ниховим трудом Београд ипак нашао на списку концерата по Европи, када су из пандемијских разлога, пребачени за 2022. годину.

Мултинструменталиста Брендан Пери и певачица Лиса Џерард први пут су се уживо представили публици у Србији распродатим концертом у Сава центру 2019. године, на турнеји поводом актуелног албума "Дyонисус" (2018), а из Чарм мјузик најављују да ће идућег пролећа свирати у "специјалној конфигурацији Штарк арене".

"Изузетно се радујемо повратку и турнеји по Европи у априлу, мају и јуну 2022. године. Као и сви, ужелели смо се концерата и једва чекамо да се вратимо на бину и свирамо за вас на неким фантастичним местима следеће године када то буде безбедно", поручили су Дед кен денс.

Бенд је од пост панк почетака 1981. године током четири деценије рада израстао у једну од најмистичнијих појава светске музике, захваљујући коришћењу бројних ворлд мјузик и других утицаја, од афричке полиритмичности, ирског фолка, грегоријанских напева, блискоисточне, ренесансне музике, мантри и арт рока.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести