Драганић: Јовановић се увек јасно изјашњавао ко је аутор

БЕОГРАД: Адвокат глумца Драгана Гагија Јовановића Горан Драганић изјавио је данас да се његов клијент о заједничком стварању песме "Ружо румена" увек јасно изјашњавао и да су ту песму 1987. године заједно написали Јовановић и Небојша Љубишић.
dragan jovanovic
Фото: Youtube Printscreen

Драганић се огласио, јер се, каже, последњих дана интезивно одвија "таблоидно суђење" Драгану Гагију Јовановићу, уз изношење "неистинитих и неоснованих навода" у вези са ауторским правима на песми "Ружо румена".

"О њиховом заједничком стварању култне песме ''Ружо румена'', Драган Јовановић се на РТС-у и у другим медијима у својим интервјуима увек јасно изјашњавао. На жалост, од 2007. године па до данас, професионални и лични путеви Драгана Јовановића и Небојше Љубишица су апсолутно раздвојени и они немају никакав контакт", рекао је Драганић.

Он је додао да свако ко има потребу да обавести надлежну организацију о свом ауторском ангажману треба то да уради, због чега је, закључује, веома чудно и крајње необично да се неко ко пледира да је искључиви аутор песме од 1987. године, није сетио да пријави своје ауторско стваралаштво све до 2020. године.

"Управо све те чињенице које су веома занимљиве, морају да се утврђују једино пред надлежним судом, а не никако по таблоидима и медијима", навео је Драганић у саопштењу.

Подсећамо да су предходних дана медији писали да је глумац Небојша Љубишић комплетан аутор музике и дела текста, а не његов колега Јовановић како је заведено у Сокоју због чега је наводно поднео тужбу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести