ГАЛА КОНЦЕРТ ДЕЧЈЕГ ОПЕРСКОГ ХОРА СУТРА У СНП-а Мали оперски бал

Дечији оперски хор Српског народног позоришта, једини у овом делу Европе, одржаће Гала концерт под називом „Мали оперски бал” сутра на сцени „Јован Ђорђевић” Српског народног позоришта.
A
Фото: Dnevnik.rs

Концерт почиње у 19 часова, а 80 младих уметника узраста од 5 до 14 година ће, под управом Верице Пејић, представиће се искључиво оперским репертоаром, односно аријама из  Аиде, Турандот, Риналда, Трубадура и многих других дела оперске уметности

– Дечији оперски студио је један од наших најамбициознијих пројеката. Започели смо га пре три године и, уз велики ентузијазам и знање чланице нашег оперског ансамбла Верице Пејић, успели смо да оформимо изузетан састав који има импресиван извођачки потенцијал. Хор Дечијег оперског студија већ сад учествује у великом броју опера и изузетно смо поносни што публици можемо да представимо врхунска уметничка дела класичне музике у пуном сјају и капацитету – каже директор Опере Српског народног позоришта Жељко Андрић.

Дечији оперски студио наступа у оперским представама Тоска, Кармина Бурана, Боеми, Кармен, Еро с онога свијета, Мадам Батерфлај, Владимир и Косара, Виолиниста на крову, и као пратећи хор у балету Крцко Орашчић. Концерт најављен за сутра биће њихов четврти самостални концерт. Осим оперских, Хор пева и многе народне и поп песме, а део свог раскошног талента представили су и у новогодишњем програму РТВ-а.

– Како је растао ансамбл, број деце и представа у којима смо учествовали, ширио се репертоар, и расли су наши „апетити“ али и могућности - наводи уметнички руководилац студија и солиста Опере Српског народног позоришта Верица Пејић. – Поносна сам на децу, јер не само да савладавају захтевне певачке задатке, они и редовно долазе на двочасовне пробе сваке седмице. Невероватно су мотивисани и очарани позориштем, сценом, а пре свега музиком. 

Иначе, у финалу „Малог оперског бала” наступиће сви чланови Дечјег оперског студија, дакле укључујући и оне младе певаче која су присуствовала на свега неколико проба, односно у припремним су групама, тае ће тако први пут имати могућност да осете сцену.         

М. С.

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести