"Колибри" новом химном најављују добротворни концерт УНИЦЕФ-a

БЕОГРАД: Поводом 30. годишњице од усвајања Конвенције о правима детета, хор "Колибри" снимио је химну посвећену деци и њиховим правима под називом "За живот нов".
e
Фото: Youtube Printscreen

Аутор текста и музике је Никола Чутурило. Песмом се најављује велики добротворни концерт 13. новембра у Сава Центру, у организацији УНИЦЕФ-а, који се реализује уз подршку Града Београда.

На бини ће се први пут заједно наћи хор "Колибри" и специјални гости Немања Радуловић и Стефан Миленковић.

Дечија права се нису променила ни 30 година након усвајања Конвенције о правима детета, јер она немају рок трајања. Нови глобални изазови, као што су убрзана дигитализација, климатске промене, продужени конфликти и масовне миграције, потпуно мењају детињства. Деца се данас суочавају са новим претњама која угрожавају њихова права. Морамо стога да се обавежемо на конкретно деловање да бисмо заштитили и обезбедили да свако дете, данас и убудуће, има једнаке шансе у животу, саопштиава УНИЦЕФ.

"Један од начина да се то постигне је улагање у образовање у раном узрасту. Вртићи су место где се деци пружа подршка, где могу да уче да размишљају креативно и сарађују једни са другима, где имају слободу да буду маштовити и да увежбавају своје вештине", наводи се у саопштењу и додаје:

"Сва средства од продаје карата за концерт биће преусмерена за подршку унапређењу програма предшколског васпитања и образовања у Републици Србији. Карте су у продаји на благајни Сава Центра и на сајту Tickets.rs"

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести