Констракта: Представићемо Србију у најбољем светлу

БЕОГРАД: Представница Србије певачица Ана Ђурић Констракта изјавила је данас да се њен насутп са песмом "In corpore sano" на "Евровизији" 12. маја у Торину неће много разликовати од онога на "Беовизији".
с
Фото: FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs

Након свечаног испраћаја на "Песму Евровизију", ког је приредила данас Радио-телевизија Србије у свом седишту, Констракта је рекла новинарима да ће наступ ипак прилагодили евровизијској сцени, која је увек импозантна, јер је то "највећи европски телевизијски шоу".

"Наше амбиције су да представимо Србију у најбољем могућем светлу. Заиста ћемо се потрудити, али није све у нашим рукама. За сада нам је фокус улазак у финале. Ако уђемо надам се да ће даље добро проћи", рекла је Констракта.

Певачица је открила да ће са својим тимом 1. мај славити у авиону на путу ка Торину, а да су последне дане пред полазак проводе припремајући наступ.

"Спавамо мало и једемо много. Понављамо кореографију бесомучно много пута, иако је једноставна. Морамо сви бити синхронизовани", нагласила је Констракта.

Певачица је оценила и да је ''Евросонг'' ствар где доста политика игра улогу", али је нагласила да не иде у борбу него да се представи иностраној публици, и да је то фокус а "не шта други раде".

Упитана како коментарише разноразна ишчитавања симболике у стиховима "In corpore sano", перформансу и визуелном аспекту који песму прати, Констракта је рекла: "То више говори можда о нама као заједници него конкретно о нашем наступи и појављивању".

На данашњој свечаности Констракта је присутнима у згради РТС-а и испред ње делила беле каранфиле и пешкире.

"Симболика је пипава ствар. Њој свако уписује нешто што треба. Бели каранфили нас прате од почетка наступа. Значе љубав, разумевање и поштовање", додала је певачица.

Упитана шта се променило а шта није у њеном животу након избора за српску представницу на "Песми Евровизије", Констракта је рекла:

"Остало је у мојој дневној рутини устати ујутро, извести пса да пишки. Јер пас пишки иако ја идем на ''Евровизију''".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести