Неле Карајлић после 20 година пред београдском публиком

БЕОГРАД: Др Неле Карајлић одржаће концерт 16. августа на београдском Бир фесту, што ће бити његов први наступ пред београдском публиком после 20 година. 
nele karajlic
Фото: Youtube Printscreen

На овом концерту ћу представити „читавог Нелета“ и оног из „Пушења“ и оног из бенда „No smoking orchestra“, као и нешто ново што ће бити изненађење за публику. Биће то, условно речено, путовање кроз време - Др Неле Карајлић вам представља себе на спектакуларном повратаку пред 120.000 људи, најављује познати музичар. 

Карајлић каже да му је прва асоцијација на Бир фест сјајан провод, добра музика, хладно пиво и лепи људи. 

Ја ћу понудити добру музику, Бир Фест пиво, а публика нека види како да се зближи, поручује у шаљивом тону и додаје: „Забрањено пушење“ је увек имало ту снагу да те и насмеје, али и да заплачеш, то је увек било наше најјаче оружје.

Вишегодишње одсуство с музичке сцене прекинуо је недавном турнејом по Канади и САД, а на питање како је поново певати хитове пред публиком, каже да је осећај као да пева потпуно нове ствари. 

Тих 20 година паузе је у мени пробудило дечака, јер је мени било неописиво весеље да поново певам те песме у Торонту и Чикагу. Занимљиво је како те песме и дан данас „раде“, свака ствар је легла на своје место и оно што је мени било најдирљивије је да су се на тим концертима појавили људи који се нису ни родили када сам ја престао да певам, рекао је Карајлић. 

Занимљиво је, каже, видети те клинце, на који начин они примају нешто што је написано у другом универзуму, другом времену, што значи да су песме саме по себи катализатор енергије који им дозвољавају да остану саме без времена и простора, јер „нико Пушење не слуша као део неког времена, када је одсвираш изгледа као да је написана прекјуче“.

Карајлић истиче да ниједна врста уметничког израза не носи са собом катарзу коју има певач или музичар када изађе на сцену. 

Свакодневно ми људи прилазе и говоре једну те исту реченицу: „Да ли ви знате да сам уз вашу музику одрастао?“. То је неки дуг њима, да они виде како те ствари које имају ванвременско обележје и енергију изгледају када се изводе уживо, рекао је он.

Публика може да очекује, како каже Карајлић, „енергију неког ко се даје сваке секунде“.

То ми је умало дошло главе, а оно што је сигурно је да сам сада још гори, поручио је он.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести