“Радост је волети” - нова духовна Ускршња песма

БЕОГРАД: Нова композиција "Радост је волети" у којој учествују популарни музичари Неверне бебе, Ана Станић, Душан Свилар, Жељко Васић и други, објављена је уз видео спот у недељу, на Ускрс, у оквиру духовне мисионарске акције "Заволи, воли - обновимо себе".
r
Фото: Youtube Printscreen

Световни носилац пројекта је Маја Ковачевић, мајка чак 11-оро деце која је са диригентом Катарином Божић преузела организацију целокупне идеје, потекле од дела свештенства које је имало потребу да на овакав начин пошаље поруку радости, љубави и праштања.

Аранжман и продукцију песме је реализовао Милан Ђурђевић, доказани аутор на више пројеката на пољу духовне музике, лидер поп рок бенда Неверне бебе.

Он је композитор једне од најважнијих песама из ове сфере, Божићне химне "Анђели певају" на текст Владике Николаја Велимировића.

И сви остали учесници из света поп музике са великом радошћу су прихватили учешће у снимању песме и дали свој допринос у једном овако радосном тренутку за све православне хришћане, поготово у овом, како наводе уметници - деликатном периоду наших живота.

Нисмо бирали музичаре који ће певати, одабрали су се сами својим уметничким, али и вредносним порукама које шаљу, рекао је Милан Ђурђевић, фронтмен бенда "Неверне бебе".

Ово је исконско враћање коренима које нам је сада најпотребније, да погледамо дубоко у себе и пронађемо поново љубав која је увек ту, али се чини да је сада због околности можда мало поклекла и загубила се у свему што проживљавамо. Тако је увек када радите духовну музику, једноставно сте у прилици да "пијете воду са извора, закључио је аранжер и продуцент Ђурђевић.

Стихове “Воли, воли Бога, воли сваког човека” емотивно поручују Неверне бебе (Јелена Пудар Марковић, Тијана Сретковић), Никола Роквић, Душан Свилар, Катарина Божић, Жељко Васић, Данијел Павловић, Ана Станић, Певачка група “Икос”, Певница “Витлејем”, као и деца Страхиња, Давид и Димитрије.

На Инстаграм страници огласило се овим поводом Певачко друштво Икос, које је истакло да је остварило сарадњу са реномираним музичким извођачима и младим, перспективним чланицама певнице Витлејем, те да им је велика част да су заједничким снагама реализовали овај пројекат.

Мелодију потписују Дејана Банковић и Катарина Божић, које су и приредиле текст са Мајом Ковачевић из поука Светих Отаца - Св. Николаја и Старца Тадеја.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести