Слободан Тркуља и Балканополис одушевили Новосађане

НОВИ САД: Слободан Тркуља и Балканополис одржали су синоћ концерт испуњен емоцијама у препуној сали Српског народног позоришта.
slobodan trkulja
Фото: Bojan Đokić

Током њиховог трочасовног наступа публика је имала прилике да ужива у различитим музичким жанровима, које су свирали.

Музичари су на специфичан начин спојили гајде са гитарским ефектима и вах педалама, кавалима и рок гитарама, тамбурама и бубњевима протканим снажним оркестарским звуком, од епског до лиричног.

Слободан Тркуља и Балканополис дали су све од себе да публика до краја ужива у сваком сегменту концерта, а чини се да у у томе и успели будући да је публика све време била на ногама и певала заједно са њима. Тркуља је у једном тренутку посенен атмосфером ушао међу публику преко седишта и изузетним вокалним деоницама подигао атмосферу до усијања.


Вечерас још један концерт

Након синоћњег распродатог концерта, Слободан Тркуља & Балканополис настављају славље поводом две деценије блиставе каријере и вечерас у 20 часова у Српском народном позоришту.

Публику очекује специјалан концерт поводом двадесетогодишњице постојања и стварања „модерне традиције“ – новог, узбудљивог звука и жанра којим померају границе, у граду у којем је Балканополис и настао, у организацији БЦМТ - Балканополис центра за модерну традицију.

Још увек има улазница у продаји и могу се купити данас у току дана и вечерас пред концерт по цени од 1.400, 1.600, 1.800 и 2.000 динара на благајнама СНП-а.


Наступи „Балканополиса“ су прави поп-рок спектакл, с јаким елементима симфонијског и епског звука ових простора, што се одразило и на имиџ самог бенда. Ексцентричне фризуре и модерни костими као из Толкинових бајки постали су препознатљив део њихових енергичних наступа исто колико и Тркуљин јединствен глас и маестрално извођење на преко 15 инструмената.

Музичар и иноватор древних звучних традиција, маестрални уметник Слободан Тркуља и „Балканополис“ од самог почетка, 1997. године, створили су јединствену музику засновану на рок и оркестарској музици, традиционалном звуку Србије и Балкана и православном појању. Тако су започели нови талас у музици на овим просторима. „Балканополис“, као најбоље чувана музичка тајна Балкана, убрзо је кренуо у откривање своје музичке чаролије читавом свету.

В. Б.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести