ЗАВРШЕН 11. ПИJАНО МЕМОРИЈАЛ „ИСИДОР БАЈИЋ” Лауреат Богдан Дугалић

У Новом Саду је завршен 11. Пиjано меморијал „Исидор Бајић“, на којем је за лауреата Ц категорије проглашен Богдан Дугалић из Србије, док је другу награду освојио Дмитриј Калашњиков из Русије, а трећа није додељена. У овој категорији специјалне награде нису додељене, а Дугалић је освојио и награду публике. 
klasicna muzika note klavir pixa
Фото: pixabay.com

Лауреаткиња А и Б категорије је Дуодуо Ние из Кине. Она је освојила прву награду у Б категорији, другу Катарина Малбаша из Србије, а трећу Ана Катерина Бинда из Италије и Саша Опсеница из Србије. Специјална награда „Исидор Бајић“ у Б категорији додељена је Милану Веселиновићу, док је Специјална награда „Станислава Тешић” за А и Б категорију додељена Ивану Чернукину из Србије.

У А категорији прву награду су освојили Јун Шангуан из Кине и Иван Чернукин из Србије, другу Ленка Шкрбић из Србије и Николај Козирјев из Русије, а трећу Константин Дорофејев из Русије и Матвејс Фокинс из Летоније. У А категорији специјалне награде нису додељене. 

Награду публике освојили су у А категорији Иван Чернукин из Србије, у Б категорији Милан Веселиновић, Србија, и у Ц категорији Богдан Дугалић.

Чланови жирија овогодишњег такмичења су: Јоланда Кузњецов (Француска), Светлана Еганиан (Русија), Акиле Гало (Италија), Ијан Џонс (УК), Лео де Мариа (Шпанија), Кристијан Ткачевски (САД/Пољска), и Лука Ториђиани (Италија).

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести