Бисери класичне музике на “Корзу”

НОВИ САД: Велики, спектакуларни концерт “Корзо”, с бисерима класичне музике под отвореним небом, биће одржан у суботу, 14. септембра, с почетком у 20.21 час, на простору Булевара Михајла Пупина.
korzo
Фото: Youtube Printscreen/Novi Sad 2021

На концерту ће као солисти наступити пијанисткиња Рита Кинка, и виолиниста Роберт Лакатош, уз пратњу Војвођанског симфонијског оркестра, под диригентским вођством Микице Јевтића.

На програму овог концерта, који је организован у оквиру платформе “Калеидоскоп културе”, биће 11 композиција, међу којима су дела Сарасатеа, Сен Санса, Чајковског, Гершвина, Дврожака, Бизеа, Брамса и других.

У светским метрополама су грандиозни концерти на отвореном већ обичај с врло дугом традицијом. Приређују се у намери да се врхунска уметност, као што је класична музика, учини доступном и привлачном најширим слојевима слушалаца. Тако ће се и у Новом Саду сутра увече, у самом центру градског језгра, булевару на којем досад нису организовани овакви догађаји, другу годину заредом зачути музика познатих композитора класичне музике, у извођењу наших најеминетнијих уметника.

Овај својеврсни музички поклон суграђанима увек привлачи доста публике, као што је и у Новом Саду прошле године окупио око десет хиљада људи, како и доликује граду који ће 2021. бити Европска престоница културе. 

Велики концерт који класичну музику „изводи“ из затворених простора и концертних дворана, на једну од главних градских саобраћајница и један од најстаријих булевара, Булевар Михајла Пупина, који постаје својеврсна позорница. У духу припреме Новог Сада за годину титуле, 2021. кроз „Калеидоскоп културе“ спајају се несвакидашњи простори и програми и бришу оквири елитне културе, која сада постаје доступна свима, наводи Фондација Нови Сад 2021, у најави овог концерта.

Због ”Корза” је део Булевара Михајла Пупина затворен, од раскрснице са улицама Жарка Зрењанина и Модене, до раскрснице са улицама Јована Ђорђевића и Пионирске.

Забрана саобраћаја ће престати 15. септембра у 20 сати.

Н.П-ј.  

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести