Изложба Петра Шушулића у Малом ликовном салону

У Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада (Булевар Михајла Пупуна 9) у уторак у 20 часова отвара се изложба слика „On the Beach“ уметника из Врбаса Петра Шушулића.
slikarstvo pixabay
Фото: pixabay.com

Слике које ће бити представљене настале у последњих годину дана и резултат су, по речима аутора осећања задовољства, атмосфере, дијалога са самим собом у виду цртежа, боје и експресивног дејства, а сублимација су жеља, комуникације, шале, табуа, интерпретације и искуствено су проживљени. Аутор верује да хумор може да омогући посматрачу богатију и садржајнију перцепцију и јаснију слику онога што уметника окупира, а највећи део захвалности дугује Грчкој и лету, ономе што носе, посебно у зимско доба. Шушулић указује да ће ликовни језик којим говори наставити да негујега јер га он чува од уморне свакодневнице и зато ће остати привилегован.

Петар Шушулић (Врбас, 1970) редовне и постдипломске студије сликарства завршио је на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Јована Ракиџића, професора Халила Тиквеше и професора Владе Ранчића. Имао је 21 самосталну изложбу. Учесник је бројних колективних изложби, ликовних колонија и радионица, хуманитарних акција. Добитник је више награда за сликарство и цртеж. Изложба ће трајати до 6. марта.   

Н. П.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести