Кинески и српски продуценти на римејку филма "Мост"

БЕОГРАД: Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић угостио је у Старом двору представнике кинеске продукцијске кућеа „ХуаХуа Медија” из Пекинга, која намерава да сними римејк филма „Мост”, наводи се у саопштењу.
f
Фото: pixabay.com

Овај филм из 1969. доживео је велику популарност у Кини, а процена је да би његова нова верзија била инвестиција, не мања од пет милиона евра. 

Градоначелник је том приликом изразио велико задовољство што је продукцијска кућа која иза себе има високобуџетне блокбастере попут „Немогуће мисије”, „Годзиле” и „Трансформерса” одлучила да заједно с нашим продуцентима и филмским радницима подсети на ово изузетно филмско остварење и изразио уверење да ће пројекат бити успешан и пример добре сарадња уметника Србије и Кине, као што годинама уназад сарадња постоји између градова, држава и званичника две земље. 

Продукцијска кућа „Филм Данас” учествоваће у овом пројекту, а с обзиром да је планирано да се филм снима на локацијама у Београду и Србији, ангажоваће се и други српски продуценти и професионалци. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести