Лечић: Услов правне државе поштовање правосудних одлука

БЕОГРАД: Глумац Бранислав Лечић реаговао је данас након најновијих дешавања у којима се води, како је рекао, најбруталнија кампања против њега, наводећи да је услов правне државе поштовање правосудних одлука.
lecic
Фото: Youtube Printscreen

"Након свега, после правоснажне одлуке и Апелационог јавног тужилаштва, јасно је било да неће бити лак процес скидања ужасне и неправедне љаге са мог имена. Био сам спреман на то, али не и на ово беспризорно понашање на које сам принуђен да одреагујем", навео је Лечић у саопштењу.

Он је додао да је правоснажном одлуком Вишег јавног тужиластва у Београду утврђено да никаквог силовања ни силе није било и да је Данијела Штајнфелд изнела неистине.

Екипа представе "64" ауторке Тене Штивичић, у режији Алисе Стојановић и продукцији Атеља 212 из Београда одустала је пре два дана од учешћа у активностима Сусрета позоришта/казалишта у Брчком пошто је члан фестивалског жирија глумац Бранислав Лечић, за кога су навели да се у медијима бави малтретирањем колегинице Данијеле Штајнфелд и да га не могу сматрати особом која може да оцењује њихов рад.

Са фестивала су се након тога из истог разлога повукли редитељ представе "Шиндлеров лифт" Кокан Младеновић и писац Дарко Цвијетић.

Младеновић и Цвијетић су у поруци организаторима ове манифестације навели да су се радовали што ће представа учествовати на фестивалу, али да су онда сазнали да је Лечић члан жирија сусрета позоришта у Брчком.

"Бранислав Лечић није осуђен по оптужбама за силовање наше колегинице Данијеле Штајнфелд, али је све у вези тог случаја ставило, у најмању руку, огромну моралну хипотеку над његов лични и уметнички интегритет", навели су Младеновић и Цвијетић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести