Новосадска Академија уметности победник конкурса Калеидоскопа културе

Новосадски Калеидоскоп културе, у сарадњи са институцијом нових ликовних медија Арс Електроником, организовао је конкурс за излагање на павиљону Арс Електронике у Креативном дистрикту на Великом Лиману, а победничко решење „Врт“ дала је Академија уметности из Новог Сада, саопштили су данас организатори.
akademija umetnosti
Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Комисија у саставу историчара уметности др Сање Којић Младенов и Добривоја Ерића и мастер уметника нових ликовних медија Станислава Дрче оценила је да је тим Академије - Константин Ђуричковић, Јелена Гајиновић, Александар Дангузов и Едвард Винтерс - пружио најбоље идејно решење за национални павиљон који ће бити организован током овогодишњег Калеидоскопа културе, који се одржава од 2. септембра до 8. октобра.

„Врт“ је и део постојећег годишњег пројекта Академије „Разлике“, чији је циљ да кроз различите уметничке, друштвене, социјалне и политичке форме изражавања истражи области социјалних, економских, културних и политичких разлика.

Поред својеврсног сједињавања свих уметничких области, „Разлике“ се заснивају и на учествовању сва три департмана Академије и њиховој међусобној интеракцији.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести