Две пријаве на конкурс за управника Народног позоришта, једна непотпуна

БЕОГРАД: На конкурс за управника Народног позоришта у Београду пријавили су се актуелни вршилац дужности управника, редитељка Ивана Вујић Коминац, и редитељ и актуелни уредник Културно-уметницког програма РТС-а Небојша Брадић, чија је конкурсна документација, међутим, како је саопштено, некомплетна.
narodno pozoriste, tanjug
Фото: Tanjug/ F. Krainčanić, arhiva

Управни одбор Народног позоришта је на данашњој седници констатовао да су за јавни конкурс - именовање управника Народног позоришта у Београду приспеле две пријаве, а даљим увидом у конкурсну документацију установио да документацији коју је доставио кандидат Небојша Брадић недостаје један документ.

Брадићевој конкурсној документацији недостаје један доказ обавезан по траженој документацији на конкурсу, а како је Танјугу рекла председница УО Јасна Димитријевић, реч је о потврди о знању једног светског језика.

Димитријевић је казала да се из биографије кандидата Небојше Брадића види да његово знање страног језика није спорно, али је, како је додала, потврда неопходна као део конкурсне документације.

Она је појаснила да по статуту УО нема право да позове Брадића да допуни своју конкурсну документацију, али да кандидат може у року од три дана од дана доношења закључка УО да поднесе жалбу Министарству културе и информисања и од одлуке Министарства зависи даља процедура.

Димитријевићева је рекла да ће сачекати да виде да ли ће Брадић уложити жалбу и додала да је за сада план да с другим кандидатом, Иваном Вујић Коминац, обаве разговор 26. јуна када ће она представити свој програм.

Влада Србије је Ивану Вујић именовала за вршиоца дужности управника НП након једномесечне кризе у том театру која је окончана када је тадашњи управник Дејан Савић разрешен дужности на лични захтев.

Ивана Вујић је редовни професор Факултета драмских уметности, била је уметнички директор Битеф театра, фестивала ФИАТ у Подгорици, Белефа, оснивач и уметнички директор фестивала "Аерполан без мотора" и позоришта "Бетон хала театар".

Небојша Брадић је био министар културе, управник Народног позоришта, уметнички директор и управник Крушевацког позоришта, уметнички директор Књажевско-српског театра у Крагујевцу, директор Атељеа 212 и уметнички директор и управник Београдског драмског позоришта.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести