Грата Гарбо на онлајн репертоару Мадлениjанума

БЕОГРАД: Опера и театар Мадленијанум настављају с виртуелним путовањима и емитовањем представа с обзиром да мере забране окупљања у затвореном простору важе до краја јуна, саопштено је данас из те београдске куће.
pozoriste, predstava, zavesa pixabay
Фото: pixabay.com

Како се наводи, до краја ове недеље могу да се врате улазнице за представе које нису одигране у марту и априлу, и то на благајни у Музеју Зептер у Кнез Михаиловој улици, која ради од уторка до петка од 10 до 15 часова, а суботом и недељом од 10 до 17 часова.

На онлајн репертоару сутра је опера Беџиха Сметана "Две удовице“, чија је премијера била 2001. године, када је дириговао Станко Јовановић, а режију је потписивао Јозеф Прудек.

Петак 28. мај резервисан је за копродукцију с међународним пројектом Balkan Dance Project 2, савремени плесни израз кореографа Александра Илића и Наталије Ивањец из Пољске који су поставили дело "После сонета“, инспирисани Сонетним венцем Франца Прешерна, по идеји и либрету Теодоре Сујић, као и делом "Коцка“ у кореографији и инсенацији кореографа Игора Кирова.

Овај савремени балет у копродукцији Мадленианума и Фестивала Велење премијерно је изведен 8. октобра 2016. године.

За крај ове недеље и месеца емитоваће се савремена драма ппоизнатог хрватског писца Мире Гаврана "Тајна Грете Гарбо“.

Са овом мелодрамом Мадленијанум наставља свој пројекат представљања великих имена из области уметности, поготово знаменитих женских ликова.

Грету Гарбо је одиграла Тања Бошковић, драму је режирала Ђурђа Тешић, а премијерно је изведена 25. фебруара 2012.

Своју онлајн премијеру имаће у недељу 31. маја у 19.30, а репризе су 2. и 3. јуна од 19 часова.

Представе се емитују преко Јутјуб канала у 19.30.

Све податке о онлајн извођењима представа, као и интервјуе са ауторима и протагонистима могу се наћи на сајту.
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести