Инфант од 25. јуна до 2. јула: У потрази за људскошћу

НОВИ САД: Интернационални фестивал алтернативног и новог театра (ИНФАНТ), у организацији Културног центра Новог Сада, биће одржан од 25. јуна до 2. јула.
p
Фото: Iz predstave "Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi" Minje Bogavac/Promo

Званични програм још није саопштен, али познато је да ће Србију представљати Рефлектор театар и Факултет драмских уметности. Из међународних кругова на ИНФАНТ долазе представе из Италије, Немачке, Палестине, Јужне Кореје, Чешке, Швајцарске и Француске.

Како “Дневник” незванично сазнаје, селекторка Сања Крсмановић Тасић из Србије је позвала представе “Смрт фашизму! О Рибарима и Слободи” Милене Миње Богавац (Рефлектор театар) и “Пошто гвожђе” Бертолда Брехта, у режији Растислава Ћопића (Факултет драмских уметности).

Праве представе отварају питања која никад не бисмо поставили, осветљавају скривене одаје и кутке подсвести, ослобађају наше заробљене најлуђе и најхрабрије снове, буде наше заспале демоне, да се поново са њима изборимо, и нокаутирамо их до следеће прилике, преносе из Културног центра Новог Сада, за сада, речи селекторке Сање Крсмановић Тасић.

То су, додала је, представе које чине да заголицамо заборављене нежности у себи, а неке да учине да кроз нас опет задувају смехови из предела детињства.

Гледајући огољену људскост на сцени оплемењујемо и градимо сопствену људскост. Опремамо се за изазове које носи позориште живота, навела је наша саговорница.

Предстојећи ИНФАНТ носи слоган “У потрази за људскошћу”. Представе ће бити игране у Културном центру Новог Сада, Српском народном позоришту, Позоришту младих, Новосадском позоришту, као и на више отворених локација.

И. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести