СНП и Фонд “Европски послови" заједно у пројекте

НОВИ САД: У Српском народном позоришту у Новом Саду потписан је Протокол о сарадњи тог позоришта и Фонда "Европски послови" Аутономне покрајине Војводине.
srpsko narodno pozoriste dnevnik
Фото: Дневник (Б. Лучић)

Документ су потписали Зоран Ђерић, управник СНП-а, и Александар Симурдић, директор Фонда, који су нагласили да је сарадња постојала и раније, али да је сада и озваничена.

"Ми смо од почетка били окренути међународним пројектима и конкурисали смо и неке друдге међународне пројекте за драму и балет, неке смо и успели да реализујемо. Надам се да ћемо уз помоћ Фонда ''Европски послови'' убудуће долазити до још више могућности. Идеја је да удружимо потенцијале и да направимо нешто што ће бити важно и нама и Граду и Покрајини", рекао је Ђерић.

Симурдић је рекао да ће ова сарадња, која се само наставља, дати ветар у леђа Српском народном позоришту.

"Добар је моменат за ову сарадњу јер смо на прагу новог вишегодишњег финансијског оквира Европске уније за период од 2021-2027. Можемо да сагледамо капацитете, како Српског народног позоришта, тако и других установа културе у Војводини, да формулишемо приоритете пратећи нова стратешка документа и да на том трагу идемо ка екстерним изворима финансирања", рекао је Симурдић.

Оба партнера која су потписала Протокол о сарадњи верују да ће, на задовољство публике, бити реализовани велики пројекти.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести