СНП: Женска дуодрама „У талогу кафе” у подне

Представа “У талогу кафе”, рађена по тексту и у режији Огњена Петковића, биће одиграна данас у 12 часова на сцени “Пера Добриновић” Српског народног позоришта.
 Ženska duodrama „U talogu kafe”  Foto: SNP
Фото: Женска дуодрама „У талогу кафе”  Фото: СНП

У питању је женска дуодрама, у којој играју Сања Ристић Крајнов и Ивана Панчић. Представа је настала у продукцији “Мансарде” Нови Сад. - У талогу кафе је женска дуодрама која на комичан начин третира српску историју и неке од најзначајних тренутака у њој.

Како би се спојила са човеком кога види, а не чује, а у кога је лудо заљубљена, Анђелка ангажује Видосаву, професионалку која служећи се тасеологијом, Анђелку води у прошлост не би ли исправила несрећну љубавну карму која је и данас прогони и због које нема среће у љубави. Представа заправо највише говори о садашњости, говорећи о прошлости. У моментима када сам писао овај комад размишљао сам о одређеним историјским дога­ђајима и начинима на који су се они одиграли.

Главно питање које сам себи поставио било је да ли је могуће да су одређени кардинални догађаји у нашој историји производ случајности? Затим, да ли је могуће да је та случајност била комична? Ово је заправо мој однос према начину на који посматрамо историју и на који се односимо према њој, ово је моја верзија историје коју данас живимо – каже редитељ Петковић.

 Н. П-ј.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести