Тихомиру Станићу Гран при Наиса

НИШ: Главна награда, Гран при “Наиса” на 54. Филмским сусретима у Нишу за најбоље глумачко остварење припала је Тихомиру Станићу за улогу Дагија у филму Дилиријум Тременс.
tihomir stanic, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Поздравља вас Горан Марковић, глумачко дете и редитељ филма. Ову награду посвећујем становницима села Ракита који се боре за наше реке и планине. Хвала вам", поручио је Станић.

Нела Михајловић, председница жирија захвалила је публици "што чува фестивал и за све аплаузе". У жирију који је одлучивао о фестивалским наградама били су још глумци Горан Радаковић и Тамара Алексић.

Награда за најбољу женску улогу “Царица Теодора” припала је Наташи Нинковић која је признање посветила преминулом Небојши Глоговцу. Овај уметник би данас 30. августа напунио 50 година.

"Обележио је наше животе и зато награду поклањам њему. Не верујем у случајности", рекла је Наташа Нинковић кроз сузе.

Статуету "Цар Константин" је на манифестацији подигао њен колега Сергеј Трифуновић за улогу Банета у филму "Ајвар". И он је своје признање посветио Небојши Гоговцу.

Повељу за изузетну женску улогу добила је глумица Снежана Богдановић. Марко Баћевић је на овом фестивалу понео награду за изузетну мушку улогу за улогу у филму "Шавови".

Најбоље епизодне улоге остварили су Весна Чипчић и Радован Вујовић.

Најбољи дебитант је био Милан Колак из филма "Краљ Петар први".

По трећи пут је додељена награда за најкомичнију улогу "Милорад Мандић Манда", а њу је овог пута добио Власта Велисављевић (94).

"Страшно ми је драго што сам упознао тако дивног човека као што је Манда. И његову супругу свакако. Дуго ћу бити срећан због тога", рекао је Власта Велисављевић, протагониста филма "Такси блуз".

Специјална признања од жирија за остварене улоге добили су дечак Иван Вујић, актер у филму "Краљ Петар први", Леон Лучев ("Терет) и Наташа Перић.

Ови 54. Филмски сусрети су се традиционално завршили ватрометом с Тврђаве.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести