У СНП-у свечано отварање новог издања Инфанта

У Српском народном позоришту у уторак у 20 сати биће отворен Интернационални фестивал алтернативног и новог театра (Инфант) Културног центра Новог Сада.
d
Фото: Youtube Printscreen

Прва представа коју ће моћи да види публика, у селекцији Сање Крсмановић Тасић, је “Бес” Туле Лимнејос (Немачка). Тула Лимнејос је позната плесачица и кореографкиња која је с композитором Ралфом Р. Олерцом 1996. основала плесну трупу “Тула Лимнејос”.

У програму се наводи да је “Бес” представа о шоку и протесту: “Он нас води у свет контрадикција у којем се дубоко осећа немир. Суптилно вибрирајуће кореографско призивање помало грозничавог усијања – утеловљење егзистенцијалног трења, отварање ране, гомилање гнева. Плес покренут стварима које нас терају да застанемо и размислимо, да се наљутимо, раздвојимо или ујединимо. У овом добу сензорног преоптерећења, у којем се сатови све брже окрећу и маса информација прети да нас преплави, “бес” је страствени одговор на бесмисленост савременог друштва и наше перцепције света, тачка отпора против небулозног стања нашег времена.”

До 2. јула биће изведене и представе “Смрт фашизму! О рибарима и слободи” Рефлектор театра (Србија), “Емигранти” трупе “Три гроша” (Србија), “Пошто гвожђе” Факултета драмских уметности Београд, “Људска срамота” Рететеатра 41 и фондације “Матера Базиликата” (Италија), “Сребрни нож/Грешка при слетању”  трупе “Гоблин парти” (Јужна Кореја), “Кар” трупе “Фекете серетлек” (Чешка), “Северна страна” трупе “Ан лу пур лом” (Француска), “Енхедуана” Аштар Муалем (Палестина), “Ромео, Ромео, Ромео” Џошуе Монтена (Швајцарска).

Жири Инфанта ове године ради у саставу Рита Гоби, уметница и прошлогодишња лауреаткиња, Борка Голубовић Требјешанин, новинарка “Политике”, Филип Марковиновић, редитељ. Улазнице се могу купити на благајни Културног центра Новог Сада. Цене су 500 за појединачне и 300 динара за групне посете.

        И. Б.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести