У Српском народном позоришту отворено 65. Стеријино позорје

„Ја сам живео, очигледно да сам још жив и сигурно ћу и даље живети“, поручила је у име Стерије глумица Бранка Петрић Фехмију, отварајући у Српском народном позоришту 65. Стеријино позорје:
za dnevnik_9
Фото: Dnevnik.rs

- Глумци стижу и пристижу, а видим, на нашу радост, да сте пристигли и ви, драга публико. Значи - Позорје може да почне.

У беседи Бранке Петрић Фехмију споменути су још многи од позоришних великана, захваљујући којима, али и новим генерацијама, позориште задржава своју виталност.

Фото: Dnevnik.rs

Главни програм је почео представом “Смедерево 1941.” Ане Ђорђевић, Српског народног позоришта.

Фото: Dnevnik.rs

Пре почетка главног дела програма у фоајеу сцене “Пера Добриновић” отворена је изложба и уручене награде 16. међународног тријенала “Позориште у фотографској уметности”. 

Фото: Dnevnik.rs

Стеријино позорје се наставља сутра, отварањем изложбе “Сцена, маска, костим, лутка” и уручењем награда у горњем фоајеу сцене “Пера Добриновић” СНП-а, у 10 сати. Следи округли сто који воде Исидора Поповић и Влатко Илић, о представи “Смедерево 1941.”.

У подне је, на Камерној сцени СНП-а, заказано јавно читање радова студената драматургије Академије уметности Нови Сад.  

Главни програм другог дана Стеријиног позорја, у селекцији Светислава Јованова, биће настављен представама “Кретање” Димитрија Коканова, у режији Јоване Томић (Битеф театар), која ће бити изведена у 18 сати, у Новосадском позоришту/ Ујвидеки синхаз, и “Ко је убио Џенис Џоплин?” Тијане Грумић, у режији Соње Петровић (Српско народно позориште/ ОПЕНС), која ће бити изведена у 20 сати на камерној сцени СНП-а.

И. Бурић

Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести