Стинг са сином на бини Комбанк арене

БЕОГРАД : На концерту у Комбанк арени, 17. септембра, за које влада огромно интересовање, Стинг ће наступити са својим дугогодишњим сарадницима, гитаристима Домиником и Руфусом Милером и бубњарем Џошом Фрисом, док ће се као специјални гости појавити Стингов син Џо Самнер и хармоникаш Перси Кардона из састава "Ласт Бандолерос".
sting i edin karamazov AHlozan
Фото: А. Хложан

Џо Самнер је Стингов син из везе са ирском глумицом Франсес Томелти. 

У тинејџерском периоду почео је да се бави музиком, свирањем гитаре и бубњева и то након што је чуо "Нирванин" албум "Неверминд". 

Бенд који је касније постао "Фикшн плејн", основао је са школским другом, басистом Ден Брауном и британским гитаристом Сетоном Даунтом.

Соло каријеру Самнер гради протеклих пет година. 

Док истовремено води рок бенд "Фикшн Плејн" и пробија технолошке границе апликацијом "Виклон", одбацује и све што сматра неаутентичним.

"Сваки пут када изводим песму, оставим неколико делова потпуно отвореним за импровизацију. Након што се песма одсвира 50 пута, мишљења сам да ће бити боља, неће остати стално иста!", објаснио је Самнер свој стил извођења. 

Овај отворени став долази из његовог разноврсног музичког искуства - од турнеја са музичарима које он сматра породицом (“Полис“) до извођача као што је Снуп Дог или певања у модерној опери и компоновања хитова за европске уметнике. 

Самнер води курсеве у музичким школама фокусирајући се на емотивни притисак код писања песама, а свој први сингл "Џелибин" објавио је почетком ове године.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести