Влада Дивљан, велики господин рокенрола

Своје учешће у филму о Влади Дивљану „Небеска тема” потврдили су Дарко Рундек, пијаниста и професор Александар Шандоров, вођа бенда „Љетно кино” Младен Јуричић,

састав „Darkwood Dub„ и новинар Петар Пеца Поповић.

Шандоров је заједно са Дивљаном снимио албум „Тајни живот А. П. Шандорова”, члан је група Олд старс банд и Невладина организација које су пратиле Владу Дивљана, и био је његов близак пријатељ.

Са бендом „Љетно кино” Дивљан је објавио два издања и наступао широм региона.

- Сви који нешто радимо у част Владе Дивљана, чинимо то због њега,  али и због нас самих. Припремајући се за филм “Небеска тема” и за концерт у част највећег господина рокенрола у сталној сам вези с Владом, врло слично као кад смо заједно свирали, једина разлика је што нам мејл и вибер више не требају - истакао је Јуричић. - Опчинио нас је музиком на земљи, сада је на реду небески филм.

Дејан Вучетић Вуча из популарног београдског састава Даркњоод Дуб каже да је „Небеска тема” велика част за тај бенд:

- Влада је био херој наше младости, један од уметника који су својим радом утицали на нас да се и сами опробамо у музици. Надам се да смо дорасли задатку.

Сценариста и редитељ филма „Небеска тема” Младен Матичевић иза себе има више од 20 документараца, међу којима су и награђивани „Како постати херој”, „Run For Life„ и филм о Арсену Дедићу „Мој занат”.

О свом новом пројекту каже да ће „Небеска тема” бити „филмска посвета једном од највећих хероја његове младости”. Снимање филма почиње половином априла, а премијера је планирана за јесен.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести