ДОМАЋИНИ ВОЛЕ УРНЕБЕС Српски ресторан у Кини окупља наше гастарбајтере, али И ДОМАЋИНИ ВОЛЕ ЋЕВАПЕ И РАКИЈУ (ВИДЕО)

Све је више земаља у којима цветају ресторани с нашом кухињом, наравно, све је више гастарбајтера, па то није ни чудо. Ипак, да један од њих цвета у Кини, показује нам ТикТок снимак из Шангаја.
1
Фото: TikTok/prinscreen

На друштвеној мрежи ТикТок се појавио снимак туристкиње Мионе из Србије која је своје слободно време решила да проведе у објекту који носи назив – Yugo grill.

Отворен је у децембру 2020. године, а његови посетиоци нису само људи са Балкана већ и из целог света. С обзиром на то да доста људи са ових простора живи и ради у Кини, потпуно је очекивано да се на овако далеком месту од својих кућа зажеле домаће кухиње.

Фото: TikTok/prinscreen

- Овде се пушта наша музика, једу се пасуљ, пљескавице, ћевапи, а популарни су и ракија, вињак и вино – истиче ова корисница ТикТока, тако да је сасвим јасно да су се власници ресторана својски потрудили да се гости барем на кратко осете као код куће.

Она је храну и услугу оценила чистом десетком, а на снимку се види да је локал украшен многим детаљима који имају везе како са Србијом тако и са бившом Југославијом, окачено је доста слика са разних места бивше државе, на зидовима висе и фудбалски дресови некадашње репрезентације, а занимљив детаљ су сатови који показују време, независно, у свих 6 бивших престоница југословенских република.

Фото: TikTok/prinscreen

На интернету се види понуда коју има овај ресторан, тако да је поред поменутих деликатеса могуће купити и шопску салату, печену паприку, популарне платое са сувим месом илити тзв. мезе, а пажњу привлаче и коктели које домаћини нуде, а главни састојак је наравно – ракија.

Курир

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести