ПОСНИ НАМАЗ ОД ПЕЧУРАКА И ПАТЛИЏАНА  Једноставно се спрема, а уз парче хлеба чини доручак или ужину савршеном

Хоће ли неко постити или не је верска одлука, а подразумева "искључивање" лоших мисли и дела, као и уздржавање од одређених намирница, углавном животињског порекла.
namaz  hleb doručak pixabay
Фото: Pixabay.com/Dnevnik.rs

Овог пута доносимо рецепт за посни намаз од печурака и патлиџана.

Састојци:

400г печурака (шампињони, буковаче…)

200г патлиџана

1 главица лука

3 чена белог лука,

со

бибер

сок од једног лимуна

1-2дл маслиновог уља

Фото: Pixabay.com/Dnevnik.rs

Припрема:

Печурке, патлиџан и лук исеците на мање комаде распоредите у плех, зачините сољу и бибером и прелијте са мало маслиновог уља.

Прекрите алуминијумском фолијом тако да све добро затворите или поклопите па пеците у рерни загрејаној на 180°Ц око 30-40 мин односно док не омекшају.

Након печења преспите у посуду за мешање да се смалачи заједно са соком од печења и уз додавање маслиновог уља све добро уситнити миксером.

Пред крај додајте и лимунов сок (по мало да би укус био усклађен вашим жељама) и добро промешајте.

На крају додати још соли и бибера уколико желите.

Количина употребљеног маслиновог уља, лимуновог сока и зачина је искључиво на вама.

Намаз оставити да се хлади у фрижидеру барем 1ч пре служења.

У фрижидеру се може чувати неколико дана.

Ако му се за то време промени текстура само га промешајте. То се догађа јер у намазу нема хомогенизатора.

Курир.рс

EUR/RSD 117.1804
Најновије вести