Састојци:
- 1/2 кг ораха (пола уситњено, пола самлевено),
- 1/2 кг кора за пите/баклаву,
- 200 г путера,
- 1 кг шећера,
- 4 кришке лимуна,
- 1,3 л воде
Припрема:
1. Коре „укројити“ према величини калупа (отприлике 31х18).
2. Премазати дно тепсије путером, па ставити прву кору, а затим и њу премазати. Додати још две коре, које се премажу и једну коју не треба премазивати, него на њу посути орахе.
3. Орахе прекрити још једним слојем кора, затим поново премазати, додати још једну премазану кору и на крају трећу непремазану, па опет ставити орахе.
4. Први и последњи слој састоје се од четири листа, а међуслојеви од три.
5. Сваки, осим онога на који иду ораси, премазати путером
6. Кад је све готово, баклаву зарезати у класичне троуглове.
7. Пећи на 180 степени 30-45 минута у зависности од рерне и дебљини кора.
8. Готову баклаву оставити 10 минута да се прохлади, па залити топлим шећерним сирупом, који се припрема од воде, лимуна и шећера. У 1.3 л воде ставити лимун и шећер, па кувати док трећина течности.