Рецепт дана: Чизкејк с бундевом

У питању је торта од сира и бундеве која се спрема брзо и једноставно, а један од главних разлога је што се код припреме ове посластице печење једноставно прескочи...
cizkejk
Фото: Youtube Printscreen

Састојци: 

- 280 г кекса,

- 100 г путера,

- кашичица цимета,

- 2 кесице ванил шећера,

- кашичица ренданог ђумбира,

- 2 кашике прошека

За фил:

- 200 г пиреа од бундеве,

- 2 кашичице рендане поморанџине коре,

- кашичица ренданог ђумбира,

- прстохват каранфилића у праху,

- 40 г млевених бадема,

- 300 г маскарпонеа или крем сира,

- паковање парфе-крема (+ 5 дл млека)

Припрема:

1. Кекс уситнити у сецкалици, додати омекшали путер, затим цимет, ванил шећер, ђумбир и на крају прошек.

2. Смесу добро измешати, па је рукама утиснути на дно округлог калупа за торту и оставити у фрижидер на сат времена.

3. Пире од бундеве помешати с поморанџином кором, ђумбиром, каранфилићем, бадемом и сиром. Смесу измешати и уједначити.

4. Изручити парфе у праху, помешати га с млеком и мутити миксером два минута.

5. Додати фил од бундеве и сира, па наставити с мућењем још два минута. Добијеним филом прекрити охлађену подлогу за торту.

EUR/RSD 117.5944
Најновије вести