Рецепт дана: Посна сарма

Сарма је традиционално мрсно јело на нашим просторима, што свакако не значи да понекад не би требало испробати и нешто другачији рецепт. Рецимо, без меса...
sarma
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 150 г кус- куса,

- кесица зачина за сарму,

- 4 кашике маслиновог уља,

- 100 г лука,

- 300 г печурки,

- 200 г тиквица,

- главица свежег купуса,

- 200 мл пасираног парадајза,

- со и млевени црни бибер

Припрема:

1. Кус-кус лагано посолити, прелити са 150 мл вреле воде, поклопити и оставити да набубри.

2. Садржај врећице зачина за сарму прелити са 100 мл млаке воде.

3. На загрејаном уљу динстати лук и печурке, а потом додати тиквице, па све заједно кратко пропећи.

4. Купус потопити у врућу воду, а затим након неколико минута у хладну.

5. Одвојити листове купуса који су омекшали. Кад се кус-кус охлади, додати поврће и припремљен зачин.

6. Смесу добро промешати, па њоме напунити припремљене листове купуса и потом их смотати у сарме.

7. Сарме прелити пасираним парадајзом и водом.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести