Рецепт дана: Подварак

Дошло је време за домаћи подварак с месом, уз подсећање да треба да буде маснији, те не штедите на маст, односно, уљу.
podvarak
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 2 кг киселог купуса,

- суво месо по укусу и меснате сланинице,

- 3 главице црног лука,

- свежа црвена паприка,

- сува паприка,

- 3 кашике масти (или око 150 мл уља),

- 3 чена белог лука,

- алева слатка паприка,

- суви зачин,

мало млевеног и бибера у зрну

Припрема:

1. Ситно исецкати купус и додати масноћу.

2. Ситно исецкати лук и динстати га на масти, затим додати једну ситно сецкану свежу и суву паприку, па заједно с луком динстати око 5 минута. На крају све заједно пропржити и додати мало алеве паприке.

3. У шерпу за кување ставити предходно направљену смесу, па затим преко тога исецкани и зачињени купус и месо. Одгоре исецкати бели лук, додати мало млевеног бибера и суви зачин. Све промешати и налити мало водом да прекрије купус.

4. Динстати на тихој ватри око сат времена, а затим запећи у рерни загрејаној на 200 степени још око сат времена.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести