Рецепт дана: Домаћи ћевапи

Истински гурмани знају да су ћевапи најукуснији у сомуну или лепињи. Ништа мање важна ни је чињеница, да месо које се користи никако не сме да буде немасно. Када је јунетина у питању, идеално је користити квалитетне масније делове, попут меса са ребара и врата...
cevapi
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 600 г млевене јунетине,

- главица црног лука,

- 1/2 главице белог лука,

- 1/2 кашичице коријандера,

-  кашичица алеве паприке,

- 1/2 кашичице соли,

- 1/2 кашичице бибера

Припрема:

1. Све састојке помешати и добро рукама сјединити.

2. Потом посуду прекрити фолијом и оставити у фрижидеру да одстоји два сата.

3. Након тога, кашичицом вадити смесу и руком обликовати ћевапе.

4. Спремни су за пржење.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести