Рецепт дана: Фашири од тиквица

У питању је вегетаријанско јело - укусно и хрскаво, које се брзо и лако припрема... Одлични су и топли и хладни, за јести код куће, али и за понети на посао...
fasiri
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 400 г тиквица,

- 4 кашике нарибаног пармезана,

- чен белог лука,

- 100 г хлеба (само средине),

- 50 мл млека,

- 1 јаје,

- 2 кашике маслиновог уља,

- соли и бибера по укусу

Додатно:

- 5 кашика презли,

- уље за пржење

Припрема:

1. Опрати тиквице, осушити их и исећи на мање коцкице.

2. Загрејати тигањ, додатимаслиново уље, па пропржити издробљен бели кук. Додати тиквице, па их динстати неких 10 минута.

3. Угасити ватру и охладити.

4. Средину хлеба натопити у млеку, па исцедити.

5. Измешати јаје с нарибаним сиром, додати средину хлеба, маслиново уље, со, бибер и тиквице, па све добро измешати. Ако је смеса превише мекана и љепљива, додати коју кашику презле.

6. Обликовати фашире, уваљати их у презлу, па ставити у фрижидер на пола сата да се мало охладе и стврдну.

7. Извадити фашире из фрижидера, па их испржити у дубљем тигању на добро загрејаном уљу.

8. Послужити као топло предјело или, уз омиљени сос и сезонску салату, као лаганије главно јело.

EUR/RSD 117.9120
Најновије вести