Рецепт дана: Домаћи баунти

Када једном схватите колико је лако код куће направити своју баунти чоколадицу, никада их више нећете куповати...
baunti
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 250 г кокоса,

- 150 г путера,

- 150 г шећера,

- ванил шећер,

- 100 мл слатке павлаке,

- на врх ножа соли

За чоколадну глазуру:

- 200 г млечне или тамне чоколаде,

- 2 кашике кокосовог уља

Припрема:

1. У посуду ставити исецкан путер, шећер, ванил шећер, со и слатку павлаку, па кувати док не проври.

2. Скинути с ватре, па умешати кокос.

3. Излити у плех обложен папиром за печење, па лепо поравнати и оставити преко ноћи у фрижидеру да се хлади и стегне.

4. Сутрадан извадити из плеха и исећи на дугуљасте плочице  у облику баунти чоколадице.

5. На пари отопити чоколаду, додати кокосово уље и добро измешати.

6. Прелити сваку плочицу отопљеном чоколадом, ставити на решетку за хлађење и пустити да се чоколада стегне.

7. Држати у фрижидеру и служити по жељи.

EUR/RSD 117.9120
Најновије вести