Рецепт дана: Кобасице с кромпиром

У питању је један врло једноставан рецепт за крајње обичан ручак. А једноставност се углавном испостави као најбоље (и најукусније) решење...
kobasice
Фото: Youtube Printscreen

Састојци  (за 4 особе):

- 450 г полушене кобасице,

- 6 већих кромпира,

- 2 црвене паприке,

- мања главица црног лука,

- кашичица белог лука у праху,

- кашичица димљене паприке,

- 45 мл маслиновог уља,

- 75 г изренданог чедар сира,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. Већи плех обложити пек папиром.

2. Кобасицу исећи на парчиће, а паприку опрати, осушити и исећи на коцке.

3. Кромпир ољуштити, опрати и исећи на коцке.

4. Црни лук очистити и исећи на коцкице.

5. Паприку, црни лук, кобасицу и кромпир ставити у чинију, прелити маслиновим уљем и измешати, па додати со, бибер, бели лук у праху и димљену паприку.

6. Измешати све заједно и сипати на плех.

7. Пећи око 40 минута у рерни претходно загрејаној на 200 степени. На пола печења извадити плех и промешати да се свуда испече подједнако.  

8. Кад је кромпир печен, извадити јело из рерне.

9. Посути сиром и вратити назад у искључену рерну да сир омекша и почне да се топи.

10. Посути исецканим першуном и послужити са салатом по избору.

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести