Рецепт дана: Турска пица

У питању је омиљена брза храна, која се у Турској продаје на сваком кораку. Добра вест је да је без много труда можете направити и код куће...
pica brza hrana
Фото: pixabay.com

Састојци:

- кашичица квасца,

- 1/3 кашичице шећера,

- 150 мл млаке воде,

- 350 г оштрог брашна,

- 1/2 кашичице соли,

- кашичица маслиновог уља

За фил:

- кашика маслиновог уља,

- главица лука,

- 2 парадајза,

- мањи свежањ першуна,

- со и бибер,

- 225 г јагњећег млевеног меса,

- 15 мл соса од парадајза,

- кашичица млевене паприке,

- сок од 1 лимуна

Припрема:

1. У половини млаке воде помешати шећер и квасац у мањој посуди, па оставити 15 минута да квасац почне да „ради“.

2. Просејати брашно и со у већој посуди, додати смесу с квасцем и остатак млаке воде, па умесити тесто. По потреби долити још воде.

3. Лопту од теста премазати с мало маслиновог уља, покрити влажном крпом и оставити сат времена, осносно док се тесто не удвостручи.

4. Пропржити исецкан лук на маслиновом уљу, додати насецкан парадајз, па динстати док се не редукује течност и потом по укусу посолити.

5. Ставити млевено месо у посуду, додати пасту од парадајза, першун, млевену паприку, лимунов сок и смесу од лука и парадајза.

6. Зачинити и умесити смесу рукама, па ставити у фрижидер.

7. Тесто премесити на лагано побрашњеној површини, па поделити на 6 јуфкица. Сваку стањити оклагијом и развући, па премазати филом.

8. Пећи 15 минута у рерни загрејаној на 200 степени.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести