Рецепт дана: Крокети од кромпира

За припрему овог укусног јела од кромпира, хрскавог споља, а меканог изнутра, не морате чак ни у набавку. Све већ имате при руци...
kroketi
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 500 г кромпира,

- 150 г глатког брашна,

- 120 мл млека,

- 2 кашике рибаног пармезана,

- 2 јајета,

- 30 г путера,

- 5 г соли,

- на врх ножа мускатног орашчића,

- 150 г презли 

Припрема:

1. Опрати кромпире, па их ставити целе да се кувају око пола сата.

2. Оцедити воду и оставити кромпире да се кратко прохладе, потом их ољуштити и протиснути кроз пресу или их уситнити гњечилицом за кромпир.

3. Додати со, мускатни орашчић, пармезан и путер, па наставити с гњечењем.

4. Затим додати јаје, па све кратко измешати.

5. Мало по мало додавати млеко, а потом и брашно па умесити тесто које се не лепи за руке.

6. Формирати крокете, ставити их на лагано побрашњену тацну и одложити у фрижидер на најмање пола сата.

7. У дубљем тањиру виљушком умутити преостало јаје, а у други ставити презлу, па сваки крокет прво умочити у јаје, а онда уваљати у мрвице.

8. У дубљем тигању загрејати уље, па пржити крокете до златне боје (око 3 минуте).

9. Вадити их из уља и одлагати на тањир прекривен папирним убрусима како би се упио вишак масноће.

10. Послужити одмах уз, рецимо, омиљени сос или сезонску салату, а може и као прилог месним јелима.

EUR/RSD 117.9612
Најновије вести