Рецепт дана: Принцес крофне

Принцес крофне, сласне лоптице пуњене укусним кремом и посуте шећером у праху, су посластица којој је заиста тешко одолети. А и зашто би то неко радио...
princes krofne
Фото: pixabay.com

Састојци:

За тесто:

- 250 мл воде,

- 125 г путера,

- 160 г брашна,

- прстохват соли,

- 5 јаја

За крем:

- 700 мл млека,

- 20 г путера,

- 3 пудинга од ваниле,

- 2 кесице ванил шећера,

- 8 кашика шећера,

- 2 кашике густина,

- 4 жуманцета,

- 200 мл слатке павлаке за шлаг

Припрема:

Тесто: 1. Закувати воду с путером, додати прстохват соли и брашно. Укувати, па додати 5 (једно по једно) јаја и стално мешати миксером како би смеса буде сјајна. Врећицом за украшавање или кашиком стављати смесу на папир за печење и притом водити рачуна да остане размак између њих јер нарасту приликом печења.

2. Пећи 35 минута у претходно загрејаној рерни на 200 степени.

Крем: 1. Од 700 мл млека одвојити 100 мл, а преостали део ставити да се лагано кува. Умутити жуманца са шећером док се не добије леп крем.

2. У умућена жуманца додати 100 мл млека и промешати. Додати потом 2 кашике густина и 2 пудинга од ваниле, па све промешати.

3. У млеко које се кува додати 2 ванил шећера и сачекати да проври. Потом додати припремљену смесу од пудинга и жуманаца, па смањити ватру и мешати док се не добије фина глатка смеса.

4. Макнути с ватре и додати 20 г путера, па све добро (али лагано) промешати.

5. Поклопити и оставити са стране да се хлади.

6. Умутити 200 мл слатке павлаке.

7. У шлаг постепено додавати охлађен крем од пудинга и жуманаца. Мешати лагано миксером да се све добро сједини.

8. Охлађене крофне пресећи на пола, па их пунити кремом помоћу врећице за украшавање. На крем се потом, по жељи, може ставити и шлаг.

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести