Рецепт дана: Шпански омлет

Овај омлет од кромпира обожавају милиони доброг залогаја широм света. Прави се брзо и једноставно и нема шансе да испадне лоше…
omlet
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 3 кромпира средње величине,

- 5 јаја,

- 1/2 главице лука,

- 4 парчета шунке,

- 8 листова качкаваља,

- соли по укусу,

- маслиново уље

Припрема:

1. У тигањ који је на средњој ватри налити доста уља, па убацити ољуштен и насецкан кромпир и мало крупније исечен лук. Посолити и пустити да се пече десетак минута, уз стално мешање.

2. Потом згњечити кромпир, па оставити да се крчка још неких пет минута. Наставити с гњечењем већих комада кромпира.

3. У чинији умутити јаја, па додати мешавину кромпира и лука из тигања.

4. У дубок тигањ сипати уље, па излити око трећине мешавине с јајима.

5. Када су напола испржена, ставити преко тога 4 листа сира и 4 парчета шунке. Онда преко шунке поређати остатак сира и на крају прелити остатком јаја.

6. Пећи на умереној ватри око пет минута.

EUR/RSD 117.1897
Најновије вести