Рецепт дана: Француски кропмпир

Ово је јело код нас било нарочито популарно средином осамдесетих година прошлог века, а један од разлога његове популарности је свакако једноставна припрема…
krompir
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 1 кг кромпира,

- 5 јаја,

- 2 пара кобасица,

- 750 мл павлаке,

- со и бибер по укусу,

- уље

Припрема:

1. Скувати кромпир, ољуштити га и исећи на танке плошке.

2. Скувати јаја и кобасице, па их исећи на колутиће.

3. У науљени плех за печење поређати ред куваног кромпира, ред кобасица и јаја. Посолити и побиберити.

4. Преко свега прелити павлаку.

5. Редом ређати док се не потроше сви састоци, па на врх ставити мало нарибаног сира.

6. Пећи око 25 минута у рерни претходно загрејаној на 180 степени.

7. Послужити уз сезонску салату.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести