Рецепт дана: Хавајска пица

Сочна, летња пицаможда није за свакога, али љубитељи ове необичне комбинације тврде да је реч о врло освежавајућем јелу, које се посебно препоручује на тропским врућинама.
pica
Фото: pixabay.com

Састојци:

- ½ кг теста за пицу,

- 150 г куване шунке или пршуте,

- 100 мл соса од парадајза,

- велика конзерва ананаса,

- 400 г нарибане моцареле,

- ½ главице лука,

- шака руколе

Припрема:

1. Танко развући тесто за пицу, па преко њега премазати сос од парадајза, ставити натргане комадиће шунке или пршуте, сир, танко исецкане кришке лука и оцеђени ананас.

2. Ставити да се пече у претходно загрејану рерну на 220 степени око 15 до 20 минута, односно, док се тесто не испече, а сир не растопи.

3. Пре послуживања пицу украсити свежом руколом.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести