Рецепт дана: Пастрмка печена у рерни

Месо пастрмке је укусно, лако сварљиво и нема много костију, а ово је један од најједноставнијих, али и најздравијих, начина њене припреме.
pastrmka
Фото: Youtube Printscreen

Састојци  (за 4 особе):

- 4 очишћене пастрмке,

- 2 лимуна,

- 3 чена ситно насецканог белог лука,

- 1/2 везе ситно исеченог першуна,

- бело вино,

- морска со

Припрема:

1. Рерну загрејати на 220 степени.

2. Направити маринаду од вина, лимуновог сока, морске соли, першуна и маслиновог уља.

3. Лимун опрати и исећи на колутове.

4. Рибе такође опрати, посушити и премазати их споља и изнутра припремљеном маринадом.

5. Плех обложити папиром за печење, попрскати маслиновим уљем, поређати рибе, распоредити колутове лимуна и пећи око 25 минута у загрејаној рерни.

6. Послужити уз барени кромпир с блитвом.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести