Рецепт дана: Пита с празилуком

Предивна и врло укусна пита, подједнако добра и кад је, тек испечена у рерни, топла, баш као и кад се охлади.
pita
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 100 г сланине,

- 500 г празилука,

- 5 јаја,

- 2 дл јогурта,

- 4 дл киселе воде,

- 1 дл уља,

- пола кг кора за питу,

- соли по укусу

Припрема:

1. Издинстати празилук и сланиницу, тек да празилук свене.

2. Затим умутити јаја, јогурт, со, уље и киселу воду.

3. Плех премазати уљем, па ставити 2 листа кора.

4. Прелив прелити преко празилука.

5. Оставити отприлике 2 дл прелива да би се на крају прелила пита.

6. Узети 2 листа кора.

7. Кором захватити мало фила.

8. Ређати у плех.

9. Остатак фила прелити преко згужваних кора.

10. Питу прекрити с 2 листа кора.

11. Прелити с оних 2 дл прелива остављених на почетку.

12. Ставити у унапред угрејану рерну и пећи док не порумени.

13. Питу прекрити мокром крпом и оставити десетак минута.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести