Рецепт дана: Хлеб од бундеве

У питању је укусно пециво, за које скоро па да вам ни не треба рецепт. Једном кад вам успе, правићете га онако „од ока“...
hleb
Фото: Youtube Printscreen

Састојци (шоља = 250 мл):

- 1/2 шоље пиреа од бундеве,

- шоља топле воде,

- 1/4 кашичице сувог квасца,

- 1 1/2 кашичица соли,

- трунчица мускатног орашчића,

- 3 шоље брашна

Припрема:

1. Измешати пире, воду, квасац, со, мускатни орашчић, па додати брасно. Замесити.

2. Замесити тесто, па га покрити влажном крпом и оставити на 12 сати да „одмори“.

3. Тепсију посути палентом. Радну површину добро побрашнити, истрести тесто, побрашнити га и “истапкати”.

4. Преклопити као коверат, окренути, мало “заокружити” облик, ставити на тепсију, па још мало дотерати облик.

5. Обилно посути брашном (и са стране) и покрити набрашњеном крпом. Оставити да расте 1, 5 сат.

6. Загрејати рерну на 220 степени. Оштрим ножем попреко зарезати нарасло тесто.

7. На дно рерне ставити посуду с 5 цм вреле воде.

8. Пећи хлеб пола сата, окренути тепсију за 180 степени и пећи још око 20 минута.

9. Готов хлеб охладити на решетки.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести